Planul Pardoselii și Tavanelor

Sarcina 1: De elaborat planele tavanelor si a pardoselilor specificind materialele de finisaj folosite (in legenda) si indicind toate dimensiunile (cotarea planelor).



Plan pardosea:

1. Informațiile ce trebuie să reflecte planul pardoselii: tipul de finisaj cu limitele clare (de unde pina unde),planul de podea ,lista tipurilor de finisaj (parchet, laminat, linoleum, scandura, marmură, faianță și așa mai departe), cu dimensiuni si caracteristici, modul de așezare a finisajului.
2. Analizam si impartim pe zone functionale si propunem tipul de finisaj.

3. Alegem dimensiunile tipului de finisaj si indicam in legenda caracteristicile( tip, material, dimensiuni, grosimea, culoare, ce suprafata va contine acest tip de finisaj).

Plan tavan:

1. Proiectarea tavanului incepe atunci cand este finalizata amplasarea mobilierui.
2. In primul rind, trebuie de analizat unde si in ce zona a incaperii punem accente cu   iluminare artificiala.
3. Dintii Proiectam iluminatul artificial si dupa tavanul.
Deoarece lampa este montată pe tavan sau încorporată. Alegerea corpurilor de iluminat poate afecta foarte mult instalarea tavanelor. Astfel vom sti cu exactitate unde avem nevoie de becuri incorporate, lumini led sau plafoane mari.
4. Dupa efectuarea amplasarii iluminatului, putem incepe cu tavanul asigurindu-ne ca stim inaltimea totala a incaperii, pentru a putea propune solutii de iluzii optice pentru a inalta sau micsora tavanul si pentru a cunoaste ce tip de tavan vom folosi.(tavan fals din ghips- carton, casetat, extensibil)
5. In cazul in care aveti inaltimea incaperii mai mica de 3 m , iar suprafata incaperii mai mica de 20 m.p, va recomand sa nu complicati si ingreunati tavanul prin design complex, deoarece: în primul rând, nu este la modă și niciodata nu a fost la modă, în al doilea rând, banii irosiți, în al treilea rând, plafoanele complexe interesante trebuie să îndeplinească o anumită idee stilistică a autorului, de aceia o facem constient si cu gust.
6. Cum punem accentele pe tavan? Vizual impartiti spatiile pe zone functionale si logice.
Rozul - deasupra spațiului de locuit 
Violet - spatii de serviciu: bucătărie, intrare, dulap și baie.

7. Următorul pas este de a determina înălțimea coborârii tavanului. Câți milimetri vor fi coborâți tavanul realizat din gips-carton, în raport cu tavanul real din beton.
8. Putem cobori tavanul de la 50 mm pina la 300 mm.
9. In final trebuie sa aveti un plan tavan cu indicarea iluminatului si cu indicatiile necesare pentru a putea fi citit si inteles cu usurinta, folosind semne conventionale si legende.


Profesor : Modîrcă Catarina

Комментарии

Популярные сообщения