Proiectare Secțiunilor

Sarcina 2 :De elaborat o sectiune ( longitudionala sau transversala) toate dimensiunile pe verticala si intre axe (cotarea sectiunii).


Sectiunea:

1. În primul rând, pentru toți pereții portanți principali (și, dacă este cazul, pentru coloane), se realizează axe de coordonare verticală.
2. Apoi desenați linii orizontale de niveluri care sunt perpendiculare pe axele de coordonare. Acestea sunt liniile trotuarului (suprafața pământului), partea superioară condiționată a cornișei și podeaua mansardă, precum și podelele tuturor etajelor.
3. După aceasta, folosind linii subțiri, se trasează contururile pereților interiori, exteriori incluse în secțiune. Dupa care, indicați înălțimea mansardei și podelelor, precum și creasta acoperișului. Pe langa aceasta, trageti liniile de pantă a acoperișului,baza și cornișa. 
4. In continuare, în peretii portanti, pereții despărțitori interni și externi, sunt amplasate deschideri de ferestre și uși, care se află în spatele planului secant, a ușilor vizibile și a altor elemente ale clădirilor.
5. Următoarea etapă este desenarea liniilor, semnelor de extensie și dimensiune, cu ajutorul cărora se realizează alinierea cotelor, precum și a cercurilor, care marchează axele de coordonare.
6. În faza finală a construirii și desenării secțiunilor clădirilor, toate dimensiunile și ridicările sunt indicate, inscripțiile explicative necesare asezate, numele desenului si scara acestuia mentionate și liniile suplimentare sunt eliminate.  
7.  Pentru a completa secțiunea, utilizați denumiri ale materialului și imagini ale elementelor structurale( noduri constructive).

Sectiunea prin scara:

1.Figura de mai jos prezintă construcția secțiunii de-a lungul scării, care are următorii parametri:

Lungime totală - 5610 mm

Lățimea totală - 2200 milimetri
Lățimea scarii - 1000 milimetri
Distanța dintre latimile scarilor - 200 de milimetri.
 Înălțimea podelei - 3000 milimetri
Inălțimea treptei - 150 de milimetri,
Numărul de trepte pe fiecare scara - zece (1500: 150).
Construcția unei sectiuni prin scăra:

1. Constructia incepe atunci cind sunt facute toate calculele preliminare ale scarii si sunt desenate pe plan releveu.
2. Intii de toare se incepe cu liniile de axe, peretii sunt tresi pe verticala, iar nivelurile etajelor, scarilor si intermediare sunt marcate cu linii pe orizontala.
3. Dupa aceasta, se deseneaza linia podestului de odihna de la care vor porni scarile.(1410 mm )
4. Pe verticala de la linia de podest , se traseaza linii la distanta de 300 mm.(treptele)
5. Construim scarile adaugind inaltimea cotratreptrelor de 150 mm si conturam profilul cu linie accentuata.
6. După finalizarea acestei lucrări, marcajele, contururile secțiunilor de trepte, platforme, pereți, care sunt situate în planul secțiunii, sunt trase în jurul secțiunii, conturate cu liniile principale.
7.  De asemenea, trebuie menționat că planul de secțiune este întotdeauna tras de-a lungul scarilor si nu invers.

Profesor: Modîrcă Catarina

Комментарии

Отправить комментарий

Популярные сообщения